Saturday, July 2, 2016

Unlocked ZTE MF920 3G / 4G LTE Mobile WiFi Router

مودم همراه جیبی Unlocked ZTE MF920 3G / 4G LTE Mobile Router محصولی دیگر از کمپانی ZTE است و با برادر خود ZTE MF910 تفاوت هایی دارد. اولین تغییری که قابل ملاحظه است حذف صفحه نمایش رنگی و جایگزین نمودن آن با چند لامپ LED است. مودم همراه ZTE MF920 به مانند آنچه در مدل 3G مودم های زد تی ای نظیر MF65 ملاحظه نمودیم ، وضعیت آنتن شبکه، اتصال وای فای و میزان باتری را از طریق رنگ های مختلف چراغ های LED به کاربر اطلاع رسانی می نماید.

http://shayano.com/%D9%85%D9%88%D8%AF%D9%85-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-4g-mf920-megafon-beeline-mr150-zte
و اما تغییر دوم حذف پورت های اتصال آنتن خارجی است. این اتفاق کمی نا امید کننده است زیرا در اکثریت قریب به اتفاق مودم های تولید شده توسط ZTE و Huawei شاهد حضور پورت های اتصال آنتن تقویت سیگنال هستیم و تنها نوع کانکتور آن ها متفاوت است. با این شرایط استفاده از MF920 برای کسانی که با ضعف سیگنال شبکه ی 4G LTE دست و پنجه نرم می کنند به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
کاهش ظرفیت باتری داخلی از 2300 میلی آمپر ساعت به 2000 و همچنین کاهش تعداد کاربرانی که می توانند از طریق شبکه ی WiFi مودم به آن متصل گردند، تغییر دیگری است که در این مودم اعمال گشته است. به نظر می رسد کمپانی ZTE از موفقیت بیش از اندازه ی MF910 و استقبال بی نظیر از آن شوکه شده و دست به این عقب نشینی استراتژیک زده است! ولی به هر حال MF920 نیز می تواند در راه برادر بزرگتر خود قدم گذاشته و امید به فروش در بازار کشورهای مختلف داشته باشد.

http://shayano.com/%D9%85%D9%88%D8%AF%D9%85-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-4g-mf920-megafon-beeline-mr150-zte

لازم به ذکر است این مودم به سفارش اپراتور های روسی Megafon و Beeline تولید شده است و تمامی نسخه های موجود در بازار دنیا مربوط به این دو اپراتور می باشند ولی مودم ها آنلاک شده و از همه ی سیم کارت ها پشتیبانی می نمایند.


برای مدیریت هرچه بهتر مودم همراه ZTE خود می توانید از نرم افزار ZTE WiFi Monitor استفاده نمایید که از لینک های زیر قابل دسترسی است:
با گسترش شبکه 4G/LTE و دریافت پروانه ارائه خدمات اینترنت پر سرعت نسل چهارم توسط همه ی اپراتورهای کشور ، موج جدیدی از مودم های همراه با تکنولوژی 4G وارد بازار خواهد شد . در حال حاضر  مودم همراه جیبی ZTE Irancell MF910 پس از مودم همراه Huawei Irancell LH92 و همچنین مودم Huawei E5377 توسط اپراتور ایرانسل به بازار عرضه شده است . مودم همراه جیبی ZTE MF910 توسط کمپانی ZTE در بسیاری از کشورهای جهان از کانال یکی از اپراتورهای فعال وارد شده و این مدل مودم همراه در سطح جهان و سایت های فروش اینترنتی جهانی حضوری پر رنگ دارد . اینجانب میلاد مقدم از تیم نقد و بررسی فروشگاه اینترنتی شایانو در کنار نظرات شما مخاطبین گرامی به نقد و بررسی این مودم همراه می پردازم.

خصوصیات فیزیکی

مودم همراه ZTE Irancell MF910 در یک بسته بندی با سایز متوسط ارائه شده که با گشودن جعبه آن ابتدا با خود دستگاه مواجه می شویم ، کابل اتصال USB و شارژر دستگاه در کنار یک دفترچه راهنمای کوچک به زبان فارسی ، همه ی محتویات جعبه را تشکیل می دهند . بر خلاف بیشتر مودم های 3G که هیچکدام محتوی شارژر نیستند ، این مودم آداپتور مخصوص به خود را دارد که همراه محصول ارائه می گردد. مودم همراه جیبی ZTE MF910 مجهز به یک صفحه نمایش 1.4 اینچی رنگی است که اطلاعاتی نظیر میزان آنتن دهی شبکه سیم کارت ، نام و نوع اتصال شبکه ، میزان دیتای مبادله شده ، میزان شارژ باقیمانده باطری ، تعداد افراد متصل از طریق شبکه وای فای ، مدت زمان فعال بودن مودم و ... را نمایش می دهد . کلید های پاور و WPS در کنار شیار سیم کارت در لبه ی پایینی دستگاه تعبیه شده اند ، اگر چه وارد و خارج ساختن سیم کارت به مودم بدون خارج ساختن باطری و خاموش کردن دستگاه ، یکی از امتیاز های این مودم همراه است ولی درب شیار ورودی سیم کارت به گونه ای است که به نظر می رسد در مقابل تعداد زیاد دفعات باز و بسته شدن چندان مقاوم نبوده و می توان انتظار آسیب دیدن آن در آینده را داشت ، اگرچه حتی در صورت وقوع چنین پیش بینی بدبینانه ای ، این اتفاق هیچ خللی در کار مودم ایجاد نکرده و فقط از نظر جلوه ی ظاهری ناخوشایند خواهد بود.

در لبه ی بالای دستگاه پورت microUSB قرار دارد که از طریق آن می توان باطری مودم را شارژ نموده و یا آن را به کامپیوتر متصل کرد . در دو طرف این پورت ، 2 درپوش قرار گرفته است که می توان از آن ها جهت اتصال 2 عدد آنتن TS9 استفاده نمود تا در مناطقی که سیگنال شبکه ی اپراتور ضعیف است مودم از نظر گیرندگی سیگنال ، قدرتمند تر باشد.

پنل کاربری

مودم همراه جیبی ZTE Irancell MF910 مجهز به پنل کاربری کاملی است که در آدرس 192.168.1.1 قابل دسترسی است و اطلاعات کاربری لازم جهت ورود در پشت مودم درج گردیده است . پنل کاربری ZTE MF910 کاملا شبیه به پنل مودم های همراه شرکت هواوی است که همگی به سفارش اپراتور ایرانسل طراحی و تولید شده اند . امکاناتی نظیر ارسال و دریافت sms ، اجرای کد های USSD ( به کد هایی که با * شروع و به # ختم می شوندUSSD میگویند ) ، تنظیمات تخصصی و حرفه ای شبکه ی وای فای ، گزارش از وضعیت اتصال به شبکه ، نوع شبکه ، مدت زمان اتصال و میزان دیتای مبادله شده و امکانات کاربردی دیگر که مودم همراه ZTE Irancell MF910را از این حیث قدرتمند می سازد.

مزیت ها

مودم همراه ایرانسل مدل ZTE MF910 مجهز به یک صفحه نمایش رنگی است . قابلیتی که به ندرت در یک مودم همراه وجود دارد . سایز صفحه قابل توجه بوده و علاوه بر اطلاع رسانی در زمینه هایی که عنوان شد به زیبایی ظاهری دستگاه کمک شایانی کرده است .
کمپانی ZTE درپوش مخصوصی را روی بدنه ی دستگاه طراحی کرده که وارد و خارج ساختن سیم کارت را بسیار آسان می سازد و در کنار شیار ورودی سیم کارت دکمه ی ریست به تنظیمات اولیه کارخانه قرار گرفته است. باز هم بر خلاف بیشتر مودم های موجود در بازار برای خارج ساختن سیم کارت نیازی به خاموش کردن و خارج ساختن باطری نداریم .
از مزیت های دیگر  دستگاه می توان به بدنه ی براق و زیبای آن اشاره نمود که زیبایی خاصی به دستگاه بخشیده است.

کارایی

در بررسی انجام شده بر روی مودم همراه جیبی ZTE MF910 ایرانسل و البته مقایسه آن با سایر مودم های ارائه شده توسط این اپراتور نظیر Huawei LH92 و یا مودم های 3G نظیر Huawei E5730 , Huawei E5336 و ... می توان گفت که MF910 از حیث آنتن دهی در موقعیتی مشابه مودم های همراه هواوی قرار می گیرد ، یعنی بسیار بهتر از برند های متفرقه و دست ساز ایرانی – چینی ! ولی هیچ برتری نسبت به رقیب هم خانواده ی خود یعنی Huawei LH92  ندارد. می توان اینگونه بیان کرد که ZTE و Huawei در محصولات خود از تکنولوژی و قطعات بهتر با کارایی بالاتری نسبت به دیگر برندها بهره می برند و در رقابت با محصولاتی نظیر At&t Sierra 760 Aircard و یا مودم های کمپانی های معروف D-link , TP-Link یک سر و گردن بالاتر خواهند بود. هرچند به عقیده ی اینجانب امتیاز طراحی ظاهری شیک و جذاب را بدون شک باید به دی لینک و تی پی لینک داد ولی با شرایط کنونی کشور ما از نظر تعداد فرستنده های 4G و کیفیت خدمات ارائه شده توسط اپراتور ایرانسل که محدود و در بسیاری از مناطق ضعیف است ، ملاک آنتن دهی بهتر بر زیبایی دستگاه برتری بسیار بیشتری دارد. نباید فراموش کنیم که اپراتورهای فعال در ایران در ابتدای راه پیاده سازی شبکه های 4G/LTE هستند و یک مودم همراه قدرتمند از حیث آنتن دهی می تواند تا حدودی کیفیت و سرعت اتصال اینترنت را تضمین کند.

جمع بندی

با در کنار هم قرار دادن مزیت ها و معایب مودم همراه جیبی ZTE Irancell MF910 می توان نمره ی قبولی به این دستگاه داد و با در نظر گرفتن قیمت بسیار مناسب آن در بازار ایران به واسطه ی اپراتور ایرانسل در قیاس با سایت های فروش اینترنتی جهانی نظیر 4gltemall می توان گفت که این کالا ارزشمند تر از بهایی است که برای آن می پردازیم.  به عنوان مثال قیمت ZTE MF910 در سایت ذکر شده 229 دلار می باشد که می توانید از طریقاین لینک مشاهده نمایید. قیمت مدل استوک یا دست دوم آن بر روی سایت smart4gwifi.com معادل 199 دلار است که در این لینک قابل مشاهده است . این اختلاف قیمت شدید فقط مربوط به مودم همراه ZTE نیست و می توان چنین اختلافی را در مودم های همراه هواوی که با برند ایرانسل وارد بازار شده اند نیز مشاهده نمود .

مودم همراه جیبی  Huawei E3372 USB 3G/4G LTE Modem یک مودم دانگل می باشد ، به این معنی که فقط با کامپیوتر یا لپ تاپ قابل استفاده بوده و بی سیم نیست ، این مودم زیبا ساخت کمپانی مشهور هواوی ( Huawei ) بوده و می تواند با بالاترین سرعت ممکن در اتصال 4G LTE کاربر را به شبکه اینترنت متصل نماید ، ابعاد بسیار کوچک و وزن کم این مودم همراه ، جابجایی آن را بسیار آسان نموده است ،  Huawei E3372 USB 3G/4G LTE Modem از کارت حافظه microSD تا ظرفیت 32 گیگابایت پشتیبانی می کند و می توان از آن در نقش یک رم ریدر استفاده کرد ،  در حالت LTE Cat4 سرعت دریافت اطلاعات یا دانلود تا 150 مگابیت بر ثانیه و سرعت ارسال اطلاعات یا آپلود تا 50 مگابیت بر ثانیه می رسد که این قابلیت E3372 را در بین سریع ترین مودم های 4G تولید شده تا کنون قرار خواهد داد. و در نهایت قابلیت ارسال و دریافت sms که می تواند این مودم را یک وسیله ی کاربردی تر نماید اگرچه با وجود شبکه های اجتماعی متعدد و سریع و کم هزینه مدت هاست sms طرفداران خود را از دست داده است.

TP-LINK M7300 4G LTE-Advanced Mobile WiFi Router/Hotspot

کمپانی چینی TP-LINK بیش از آن که بر بازار مودم های همراه متمرکز باشد، اغلب سهم عمده ای از بازار مودم ها و روتر های رومیزی دارد. در عین حال این شرکت نشان داده است که ورودش به بازار مودم های همراه همیشه با دستگاه هایی قدرتمند و قابل استناد است.
مودم همراه M7300 یک مودم قدرتمند و در عین حال زیباست. آن چه در تصاویر و تیزرهای تبلیغاتی منتشر شده توسط TP-LINK می بینیم ما را ترغیب به خرید این محصول می نماید و هنگامی که M7300 را از جعبه خارج کنید به هیچ وجه از خرید خود پشیمان نخواهید شد زیرا این شرکت اولین گام یعنی طراحی جذاب و منحصر به فرد را بسیار محکم برداشته است.
میلاد مقدم هستم از تیم نقد و بررسی شایانو، جدای از جذابیت های ظاهری، این توانایی های فنی مودم ها هستند که در میدان مبارزه رای بر برتری یک مودم همراه خواهند داد.

http://shayano.com/%D9%85%D9%88%D8%AF%D9%85-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-tp-link-m7300-4g-modem-lte


بررسی فیزیکی:
مودم همراه TP-LINK M7300 از یک بدنه ی پلاستیکی از جنس بسیار مرغوب با انحنا و شکل دهی بسیار زیبا ساخته شده است. یک صفحه ی آینه ای در وسط تعبیه شده که 3 عدد چراغ LED در آن قرار دارند. پورت microUSB به همراه دکمه ی پاور در لبه ی پایینی دستگاه به گونه ای قرار گرفته که مشکلی برای حفظ تعادل مودم در حالت ایستاده ایجاد نکند. لوگوی شرکت TP-LINK با زیبایی خاصی به صورت برجسته در لبه ی بالایی درج شده است.
پس از بازکردن درپوش پشت دستگاه باتری و دکمه ی بازگشت به تنظیمات کارخانه قابل مشاهده است. به مانند بیشتر مودم های همراه تولید شده توسط کمپانی های گوناگون نظیر هوآوی، شیار سیم کارت و کارت حافظه microSD و شناسنامه ی دستگاه پس از خارج ساختن باتری قابل مشاهده خواهد بود.
در یک جمع بندی کلی در بعد فیزیکی M7300 را می توان یکی از زیباترین مودم های همراه طراحی شده تا کنون نامید.

http://shayano.com/%D9%85%D9%88%D8%AF%D9%85-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-tp-link-m7300-4g-modem-lte

مشخصات فنی:
اولین نکته ی مثبت در بعد فنی دستگاه شبکه ی وای فای قدرتمند و پر سرعت آن است که توانایی انتقال اطلاعات تا سرعت 300 مگابیت بر ثانیه را داراست و 11 دستگاه به صورت همزمان می توانند به آن متصل گردند و منطبق بر استاندارد IEEE 802.11b/g/n است. M7300 کمپانی تی پی لینک شبکه ی WiFi را در فرکانس 2.4 گیگاهرتز برقرار می نماید که در قیاس با مودم های همراهی نظیر ZTE MF910 و Huawei E5577S یک ضعف قلمداد خواهد شد چرا که مودم های نامبرده توانایی برقراری شبکه ی وای فای در فرکانس های 2.4 و 5 گیگاهرتز را دارند.
به این نکته توجه نمایید که مودم ها و سایر دستگاه هایی که مجهز به وای فای هستند ( نظیر پرینترها )  در ساختمان ها، برج های مسکونی، ادارات و ... اغلب شبکه ی وای فای خود را در فرکانس 2.4 گیگاهرتز برقرار می نمایند و این فرکانس، محدوده ی فعالیت تلفن های بیسیم است. این مسئله امکان بروز تداخل در شبکه های وای فای را به شدت افزایش خواهد داد، در این حال در اختیار داشتن مودمی که بتواند در باند فرکانسی متفاوتی نظیر 5 گیگاهرتز فعالیت نماید یک نعمت به حساب خواهد آمد.
مودم همراه M7300 با داشتن یک باتری 2000 میلی آمپری به ادعای شرکت سازنده توانایی شارژدهی تا 10 ساعت را داراست. باید این نکته را در نظر داشت که با افزایش تعداد کاربران متصل و افزایش ترافیک دیتا، این میزان شارژدهی کاهش خواهد یافت و در صورت استفاده ی شخصی برای امور ساده ای همچون چت از طریق "تلگرام"، "واتس آپ" یا "لاین" می توانیم انتظار بازدهی بالاتری را از M7300 داشته باشیم.
مودم همراه TP-LINK M7300 از باندهای فرکانسی وسیعی پشتیبانی می نماید. نسخه ی موجود در بازار ایران از شبکه ی FDD-LTE با قابلیت پشتیبانی از باندهای 800، 900، 1800، 2100 و 2600  مگاهرتز بهره برده ولی از TDD-LTE پشتیبانی نمی نماید. M7300 در شبکه های 3G و 2G نیز فرکانس های زیادی را پشتیبانی می نماید که در بخش خصوصیات درج شده است.
پشتیبانی از کارت حافظه microSD، قابلیت پشتیبانی از پیام کوتاه، فیلترینگ مک آدرس جهت ایجاد محدودیت برا ی کاربران مزاحم، قابلیت فعال/غیر فعال سازی نمایش نام شبکه ی وای فای (SSID Broadcast) و پشتیبانی از الگوریتم های متنوع رمز گذاری از دیگر مزایای M7300 هستند که البته در بیشتر مودم های همراه وجود دارند.

http://shayano.com/%D9%85%D9%88%D8%AF%D9%85-%D9%87%D9%85%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%AC%DB%8C%D8%A8%DB%8C-4G-modem-lte


نرم افزار مدیریتی tpMiFi :
tpMiFi نام نرم افزار مدیریتی مودم های همراه است که توسط شرکت تی پی لینک طراحی و به رایگان در اختیار عموم قرار گرفته است. در حال حاضر مودم های M7300 و M7350 را می توان به وسیله ی tpMiFi مدیریت نمود و مودم های همراهی که در آینده توسط TP-LINK طراحی و تولید شوند نیز در این لیست قرار خواهند گرفت.
به مانند آنچه در Huawei HiLink و ZTE WiFi Monitor دیدیم، به وسیله ی این نرم افزار می توانید اطلاعات لازم از وضعیت مودم همراه تی پی لینک خود نظیر میزان سیگنال شبکه ی سیم کارت، نام اپراتور و نوع شبکه، میزان باتری باقیمانده، تعداد افراد متصل، دیتای مبادله شده و ... را مشاهده نموده و موارد ضروری مانند نام و رمز شبکه ی وای فای، تعیین نوع شبکه جهت اتصال و لیست سیاه کاربران وای فای را مدیریت نمایید.
چند جای خالی:
نداشتن قابلیت WPS، عدم پشتیبانی از کدهای USSD ، نداشتن پورت اتصال آنتن خارجی و نبود صفحه ی نمایش را می توان از ضعف های M7300 دانست. ضعف هایی که با در نظر داشتن قیمت نسبتا بالای این مودم همراه در قیاس با رقبای خود می توانند فروش این زیبای قدرتمند را تحت تاثیر قرار دهند.

جمع بندی:
تصمیم گیری نهایی در انتخاب یک مودم همراه تا حدود زیادی بستگی به انتظارات ما خواهد داشت. در خصوص TP-LINK M7300 آنچه که روشن است، توانایی این مودم در ارائه ی اینترنتی پر سرعت و اشتراک آن بین کاربران گوناگون است. ظاهر بسیار زیبای آن برای عده ای مزیت اصلی بوده و عده ای دیگر ضعف های M7300 را با توانایی های MF910 ، E8372 و E5577 خواهند سنجید.
از منظر ما M7300 یک محصول منحصر به فرد در بعد فیزیکی است اما از نظر امکانات نسبت به رقبای خود ضعیف تر می باشد. ولی نبود صفحه ی نمایش، WPS و USSD Code هیچ ارتباطی به سرعت اینترنت ندارد و نمی تواند وظیفه ی یک مودم همراه که همانا تامین اینترنت پرسرعت و اشتراک آن است را تحت تاثیر قرار دهد.
نبود پورت آنتن خارجی برای کسانی که در محل زندگی و کارشان با ضعف سیگنال مواجه اند یک ایراد بزرگ است ولی افرادی که در کلانشهر ها و یا مراکز استان ها حضور دارند با این ضعف M7300 نیز کنار خواهند آمد. در نظر داشته باشیم که قیمت یک آنتن خوب 3G/4G LTE در حدود 120 هزار تومان است و شاید حتی در صورت وجود پورت های اتصال آنتن خارجی هرگز حاضر به پرداخت این مبلغ اضافی برای تقویت سیگنال نباشیم.
شایانو M7300 را به کسانی که کیفیت و زیبایی را ملاک قرار داده و مشکلی با پرداختن مبلغ آن ندارند، توصیه می نماید ولی اگر علاقه به داشتن بیشترین امکانات با پرداخت مبلغی کمتر را دارید نگاهی به ZTE MF910 و Huawei E5573 و E5577 بیاندازید.

جهت مدیریت مودم های همراه TP-LINK می توان از نرم افزار tpMiFi استفاده نمود که می توانید از لین های زیر دانلود نمایید.

D-Link DWR-730/N HSPA+ Portable Router

مودم همراه جیبی بی سیم دی لینک D-Link DWR-730/N  HSPA+ Portable Router

  یک مودم 3G و یک روتر قابل حمل +HSPA ساخت کمپانی مشهور و محبوب DLink است که به شما این امکان را می‌دهد تا با استفاده از یک سیم کارت (با اینترنت فعال) بقیه دستگاه‌های خود را مانند لپ‌تاپ، تبلت، گوشی موبایل و... در هر جایی که هستید از طریق اتصال 3G و اینترنت سیم کارت، به اینترنت متصل نمایید. با استفاده از این محصول شما می‌توانید اینترنت همراه سیم کارت خود را حتی بین چند کاربر دیگر به صورت بی‌سیم، به اشتراک بگذارید. بنابراین روتر DWR-730/N برای افرادی که نیاز به یک دستگاه قابل حمل دارند که امکاناتی چون اتصال 3G سریع و امن، به صورت بی‌سیم و برای چندین کاربر و چندین دستگاه مختلف به صورت همزمان را می‌خواهند واقعاً ایده‌آل است. مثلاً اگر شغل شما طوری است که از راه دور و به صورت ریموت کار می‌کنید، یا به صورت موقت به اینترنت نیاز دارید و یا از جمله افرادی هستید که باید در هر زمان، مکان و شرایطی به اینترنت متصل باشید D Link DWR 730 / N واقعا به شما کمک می‌کند. این روتر برق مورد نیاز خود را از طریق باتری لیتیوم-یونی تامین می‌کند و آنقدر کوچک و سبک است که به راحتی در جیب شما جای می‌گیرد. بنابراین شما چه به برق دسترسی داشته باشید و چه نداشته باشید، می‌توانید آن را در هر نقطه‌ای با خود داشته باشید و با آن به گشت و گذار در اینترنت بپردارید و اگر نیاز به شارژ مجدد هم داشتید می‌توانید آن را به آسانی با هر شارژر USB به microUSB مانند شارژرهای گوشی‌های موبایل اندرویدی و یا شارژر خودرو به راحتی شارژر نمایید. یکی دیگر از ویژگی‌های این روتر بسیار شیک و زیبا وجود صفحه نمایش است. صفحه نمایش این محصول به شما میزان باتری، آنتن سیم کارت، متصل بودن به اینترنت، تعداد پیام کوتاه‌های (SMS) دریافتی، تعداد دستگاه‌های متصل شده به دستگاه و... را نشان می‌دهد.این مودم از همهی سیم کارت های داخل کشور پشتیبانی می کند و می توان از آن جهت استفاده از اینترنت همراه اول ، ایرانسل و رایتل بهره برد ، همانطور که مشخص است مودم های جیبی همراه در مقایسه با مودم ADSL قابلیت های بسیاری دارند که مهمترین آن قابلیت جابجایی مودم و ایجاد شبکه وای فای در خودرو می باشد.